De kennelnaam From the Backcorner is van oorsprong begonnen bij mijn ouders. Letterlijk vertaald betekend From the Backcorner; "uit de Achterhoek", de streek in de provincie Gelderland waar wij wonen.  

 

Ons doel is kleinschalig en verantwoord fokken van de standaard ruwhaar teckel, waarbij wij het niet alleen belangrijk vinden om naar het exterieur te kijken maar ook naar de gezondheid en het karakter. Om deze reden fokken wij uitsluitend met honden met een FCI stamboom, geldig ECVO onderzoek en DNA onderzoek (getest op o.a. PRA & OI).

 

Wij zijn lid van de Nederlandse Teckelclub (NTC) en fokken volgens het vereningings fokregelement van de NTC en de regels die de Raad van Beheer stelt.  

Tevens ben ik in het bezit van het certificaat Besluit Houders van honden en katten

 

Onze honden groeien op in huis en lopen hier de hele dag vrij rond. De honden zijn onderdeel van ons gezin. Ook de pups zullen in de woonkamer opgroeien en wij doen er alles aan om onze pups zo goed mogelijk te socialiseren voordat ze het nest mogen verlaten.

 

Als de pups oud genoeg zijn om het nest te verlaten en ze naar hun nieuwe baasje(s) mogen  vertrekken zijn de pups volgens schema ontwormd en  gevaccineerd / getiterd. Natuurlijk krijgen de pups ook een leuk puppypakket mee en hun stamboom.